Doggydance

Lesdagen en tijden

Momenteel geen cursus beschikbaar

Doggydance is vergelijkbaar met de paardendressuur. De zelfde hoogstandjes welke je hier ziet kun je ook met je hond realiseren en nog veel meer! Insentiever kun je niet met je hond bezig zijn, het is fysiek, afhankelijk van de oefening, meestal geen zware belasting maar geestelijk is het best wel zwaar. De honden zijn na drie kwartier moe, hondsmoe maar super voldaan.

De meeste honden krijgen in hun leven veel te weinig uitdaging, doggydance is één en al uitdaging. Aan alleen wandelen hebben veel honden niet genoeg, zeker de zogenaamde werkhonden niet.

Oefeningen

In een kleine ruimte, bijvoorbeeld de gemiddelde huiskamer biedt al veel perspectief om diverse oefeningen uit te voeren. Een poot geven, zowel de linker als de rechterpoot, de highfive, zwaaien zijn maar een paar voorbeelden wat je hond alleen al met zijn poten kunt laten doen.

Kent u de tv reclame met de hond die heel dwingend probeert zijn baas mee naar buiten te krijgen? Op het laatste moment dreigt de hond met zijn achterpoot optillen om zijn baas te laten zien dat hij echt naar buiten moet. Aangeleerd, de hond die schittert in dit spotje is een teefje…

Doggydance kan ook als wedstrijdsport worden beoefend, ieder jaar zijn er diverse wedstrijden en niet alleen in Nederland!

Om u een idee te geven van een doggydanceuitvoering, dit filmpje…