Gedrag & Gehoorzaamheid (Vervolgcursussen)

Lesdagen en tijden

Maandag18:30 tot ongeveer 19:15 uur
Donderdag19:30 tot ongeveer 20:15 uur
Vrijdag10:00 tot ongeveer 10:45 uur

Snelle instroom is mogelijk na het volgen van de puppycursus. Ook als u geen puppycursus bij ons heeft gevolg is het mogelijk deel te nemen, uiteraard in overleg.

Vroeger is iedere hond gefokt om op welke wijze dan ook functioneel te zijn. Als jachthond, erfbewaker, mollen- of vossenvanger, helpen met het drijven of het bewaken van de kudde etc. Deze eigenschappen zijn nog steeds in de meeste rassen terug te vinden. De gemiddelde hond heeft daarom aan een huiselijk leven niet genoeg. Hij wil graag meer, iets doen voor de kost. Dit kunnen we hem geven door vervangende arbeid te bieden. Het is altijd een meerwaarde om iets met uw hond te doen. Al is het maar voor de extra tijd die u samen doorbrengt. De band tussen u en uw hond wordt hierdoor versterkt en de hond voelt zich prettiger.

Oefeningen

De oefeningen welke tijdens de cursus aan bod komen zijn praktisch voor de dagelijkse omgang met uw hond en leuk om te leren. De doelstelling van deze cursussen is om een goede baas/hond relatie te verkrijgen en of te versterken zodat de dagelijkse omgang met hem/haar een plezier is of wordt.

Oefeningen waar we in ieder geval aandacht aan besteden:

  • Aandacht voor de baas. De belangrijkste basisoefening!
  • Komen en aan kunnen lijnen, ook uit spel met de andere honden.
  • Volgen, de leukste aandachtsoefening.
  • Zitten en blijven zitten.
  • Liggen en blijven.
  • Staan op commando en blijven staan. (borstelen, shows)
  • Gebit tonen (aan het enige wapen van de hond mogen komen en natuurlijk controle gebit.
  • Apporteren, op commando ophalen en netjes terugbrengen van voorwerpen.
  • Voorkomen, netjes voor de baas zitten om bijvoorbeeld een apport netjes af te leveren.
  • Vooruitsturen, de hond op commando van je weg sturen.

Omdat we een optimale training willen, staat er per cursus maar één groep op het veld en is de grootte van de groep maximaal acht honden. Uit ervaring weten we dat we met dit aantal honden voldoende aandacht voor allen kunnen waarborgen. Natuurlijk is een uurtje in de week niet voldoende om de diverse commando’s goed aan te leren, uw hond leert het snelst als u thuis en tijdens de wandelingen regelmatig met hem oefent. Op deze manier ontstaat er een sterke band en goede verstandhouding tussen hond en baas. Natuurlijk is er ook tijd om al uw vragen met betrekking tot de hond te beantwoorden.

Aanmelding, kosten en informatie

De kosten bedragen € 165,- per cursus, deze bestaat uit een lesblok van 10 lessen.

Aanmelden kan via het kopje inschrijven in het menu cursussen of telefonisch.

Voor vragen kunt u contact opnemen via telefoon of per email.