Workshop Detectie & vlakte zoeken

Maandag 18 april, 2e Paasdag

De wereld van de hond is een wereld van geuren. De hond ziet als het ware met zijn neus, hiermee zoekt hij als pup zijn moeder en later het voedsel. Dit oerinstinct, geur signaleren en detecteren heeft hij nodig om te overleven.

Bij detectie leer je de hond een bepaalde geur te zoeken en deze te verwijzen. Deze workshop geeft je de basis van detectie, hoe je jouw hond dit kan aanleren.

Het vlakte zoeken, één van de disciplines van het reddingshondenwerk, maken we gebruik van het oerinstinct van de hond en leer je de basis aan van het zoeken naar een vermist persoon.

De kosten zijn € 65,- inclusief btw, koffie, thee, en wat lekkers. Deze workshop wordt van 9:00- 12:30 gegeven en van 13:30-17:00 uur, maximaal 8 honden per dagdeel.

Wat heb je nodig?

  • 2 gelijke speeltjes waar jouw hond helemaal blij van wordt maar normaal gesproken niet mee mag spelen. Bij voorkeur waar een trekspelletje mee gedaan kan worden.
  • De allerlekkerste harde brokjes die deze keer de ultieme traktatie zijn
  • Een beloningsbakje worst
  • Eventueel een bench of kleedje zodat je hond na zijn oefening rustig kan bijkomen van alle nieuwe indrukken en de trainers wellicht jouw hulp nodig zijn met een oefening voor een van de mede cursisten.
  • Bij het vlakte zoeken leren we de honden aan om een “vermiste” te zoeken die zit op de grond, denk aan de kleding die je aan hebt.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar hondenschooldarwin@gmail.com

Vermeld welk dagdeel je wilt deelnemen, je naam, adres en telefoonnummer, naam van de hond, welk ras of kruising, leeftijd en geslacht.

Je ontvangt per e-mail een deelnamebevestiging.

Hondenschool Darwin
Ardeweg 7
7384 SE Wilp-Achterhoek